Vražda ze cti – soud osvobodil příbuzné Sany: nedostatek důkazů. Pákistánská dívka žijící v Itálii doplatila na zvyky země původu

Vražda ze cti – soud osvobodil příbuzné Sany: nedostatek důkazů

Pákistánská dívka žijící v Itálii doplatila na zvyky země původu

Pákistánský soud osvobodil “pro nedostatek jasných důkazů” všech jedenáct příbuzných, včetně otce, strýce a bratra 25leté italo-pákistánské dívky Sany Cheema. Ta byla z města Brescia, kde žila evropským způsobem, podvodně vylákána rodinou, která ji chtěla donutit ke kombinované svatbě v zemi původu. Jelikož Sana otcem domluvenou svatbu odmítla, byla rodinnými příslušníky zabita. Členové rodiny původně řekli, že Sana zemřela přirozenou smrtí, ale pitva odhalila, že byla uškrcena.

salv chemma.png

“To je ostuda!!! Jestli je toto “islámská spravedlnost”, to je strach na místě. Modlitbu za Sanu” poznamenal místopředseda vlády a ministr vnitra Matteo Salvini na svém Fb profilu.

Po třech měsících soudního procesu soudce Amir Mukhtar Gondal z tribunálu Gujrat v Punjabu nařídil propuštění jejího otce Ghulama Mustafa Cheema, strýce Mazhara Cheema a bratra Adnana za nedostatek nezvratitelných důkazů. Během vyšetřování se tři rodinní příslušníci přiznali, že zabili Sanu, protože “zneuctila” rodinu. Přiznání se později stáhlo.

https://www.ilgiorno.it/brescia/cronaca/ragazza-pakistana-uccisa-1.4444058?fbclid=IwAR2BJVrd1B5kHm0yHppWbC4J-uoXz4hXywwq8EO0LIR7d0VQHGYEZYN0Op8

V těchto dnech, téměř po 10 měsících od vraždy,  jsme se v Itálii dozvěděli, že se Sana spravedlnosti nedočká ani po smrti. O tomto případu jsem již psala v dubnu 2018, kdy se tato vražda ze cti odehrála.

 

Pochybnosti o způsobu úmrtí Sany se potvrdili

Tenkrát se v neděli  22.dubna 2018 objevuje vizuálně nepodložená zpráva  o tom že  Sana mohla zemřít násilnou smrtí , protože její  tělo bylo při pohřbu zahaleno a krk  byl hustě zamotán do muslimského šátku, který Sana nikdy nenosila a nosit nechtěla.  Nejdříve padla doměnka, že by Sana mohla být podříznuta.

Pochybnosti tenkrát  potvrdila i kamarádka Sany, která  vypověděla, že tělo bylo zahaleno a v rychlosti pohřbeno aniž by se udělala autopsie …

Po vlně pobouření, která proběhla po smrti Sany tiskem a jinými médii … byla vypuštěna zpráva, že dívka zemřela na infarkt.

Po tlacích médií a italského velvyslanectví (v pondělí), okresní soudce Uzma Chughtai přijal žádost o exhumaci těla a provedl pitvu na těle, které hlídá v Kot Fath místní policie.

Případ nabral obrat a bylo zadrženo pět osob: 55-letý otec Mustafa Ghulam, 31letý bratr Adnan Cheema, strýc Iqbal Mazhar, bratranec, který byl řidičem během přepravy těla a doktor, který podepsal falešnou úmrtní zprávu. Tři z nich – otec, bratr a strýc – byli zatčeni při útěku do Íránu.

Rodinu Cheema prozradilo padělané zdravotní osvědčení se slovy: „úmrtí v důsledku kardiocirkulační zástavy po náhlé nevolnosti“. Od těchto prvků se začalo odvíjet vyšetřování pákistánských vyšetřovatelů.

Sana nezemřela na infarkt, jak tvrdila rodina, byl podstrčen falešný úmrtní list! Byla uškrcena!!!

 

Proč musela Sana zemřít?

Hororový scénář tenkrát  postupně vylézal na povrch v pákistánské komunitě v Brescii. Podle některých přátel, chtěl otec Sany, aby si vzala muže z Mangowalu v okrese Gujrat.

To by potvrzovala i textová zpráva, kterou Sana zaslala svému bývalému učiteli Koránu, jménem Khalid Shafi: „Modlete se za mne, napsala Sana 17. dubna 2018 – 24 hodin před svou smrtí – mám problémy s mým manželstvím.“

Tiskem proběhla taktéž zpráva, že Pamela již měla blízký vstah s někým v Itálii, možná dokonce Itala.

19 dubna 2018 měla Sana Cheema odletět do Itálie, aby pokračovala v životě „po evropsku“.

Toto je tragický příběh 25leté Sany Cheema, původem z Pákistánu. Tato mladá dívka vyrostla v Itálii ve městě Brescia v Lombardii, kam se jako malá přestěhovala s otcem, matkou a sourozenci.

Sana, po ukončení studia v Brescii, našla práci ve spolupráci s autoškolou, kde pomáhala svým soukmenovcům s testy a vyřizováním různých dokumentů …

Sana žila jako 25letá evropanka, chodila se bavit do podniků a měla aktivní profil na facebooku a na Instagramu. Milá, bezproblémová dívka … tak o ní mluví kdo jí znal.

 

Kvůli “zločinům ze cti” v Pákistánu umírá ročně více než tisíc žen.

 

Ve zprávách TGCOM24 v 11.30 h. 22/4/2018 mluvil expert, politik, novinář, spisovatel a ex muslim Magdi Cristiano Allam o přetrvajících zvycích a problémech ohledně sňatků muslimských dívek:

– u muslimů v Itálii převládá kmenová tradice dohodnutého manželství

– islámské pojetí ženy jako antropologicky horší, je méněcenná

– zákaz muslimské ženě provdat se za nemuslima

Dále mluvil o selhání našeho systému integrace, protože nevyžadujeme od cizinců, aby respektovali naše zákony, dodržovali naše pravidla, sdílení hodnot posvátnosti života, rovnocenné důstojnosti mezi mužem a ženou, svobodu osobní volby, která je podstatou naši civilizace.

https://www.facebook.com/MagdiCristianoAllam/videos/1829777177080196/

 

Takže Sana v každém případě udělala hrubý přestupek proti přísným pravidlům pákistánské „kultury“, kde partnery volí příbuzní.

 

http://www.ilgiornale.it/news/politica/autopsia-su-sana-falso-certificato-decesso-1519493.html

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/lombardia/brescia-25enne-pakistana-uccisa-perche-voleva-sposare-un-italiano_3135499-201802a.shtml

http://www.lastampa.it/2018/04/22/italia/sana-il-rifiuto-del-velo-e-lorgoglio-dellagenzia-per-le-pratiche-auto-Kd4dCzfUXdFdTwgWcISrKK/pagina.html

 

Lascia un commento